Saturday, February 28, 2009

AQEEF ngn muka lawak.....






huhuhu....aqeef ni dlu,suka tul bt muka lawak n ala kontrol sket

waktu nk snap gmbaq dia...hehehe...perak kot ngn kamera waktu tu.. :)

tp la ni x lg...dia da pndai sengeh tp kontrol tu ttp ada..kdg tu suka jgk bt muka serius a.k.a mata besaq....hehehe....

Monday, February 23, 2009

DALIA vs AQEEF

saja godek-godek pc td..tetba trjmpa gmbaq ni..

lawak tul tgk...
ni gmbaq Aqeef n kakak kesayangan dia...DALIA
dalia ni,kalo xjmpa aqeef sehari,xsenang duduk..dia mesti amik gmbaq aqeef then dia cium-cium smbil sebut nama Aqeef....dalam sehari tu,bepuluh-puluh kali dia cium aqeef...
sayang betul la dia kt si aqeef ni...ekekeke....


  • "ini budak kecik aku yg punya...hahahaha..."
    kira macam 'ini harta,ahmad albab yg punya....'

miss my lil hero.....

miss la kt lil baby tu....skrg ni tetiap ari bz sgt,rs xsmpt nk men ngn aqeef puas-puas..
bila mlm je,dia pn da letih,men sat ja da nk tidoq...
Aqeef skrg ni,mnja tul..nk tidoq mesti kena dok celah ketiak n letak tngan atas badan ku ini..
kena rs pnas bdn br dia tidoq ngn nyenyak...
paling best pg td la..sian dia,bngun awal..dok peluk la bntal sorg2 smbil mata bekelip2..
tgu mommy pusing tgk dia,skalinya bila pusing trus dia sennyum...aduss,trsntuh hati bla tgk dia mcm tu...terguda daku ngn senyuman dia tu...miss u baby....
mommy caaaaaaayang sgt kt Aqeef...


Wednesday, February 18, 2009

ngantuk a.k.a letih

hurmmmm..ngntuk sungguh daku pg ni..rs letih nk demam ja..
Aqeef dlm leklok dok main-main,tetiba ja dia menangis-nangis...xtahu la kenapa..
pastu pujuk-pujuk dia,ok la skit..kasi minum susu then dia trus terlelap....
tgk dia tidoq,mmg nyenyak trus..agak mcm esok pg la kot br nk bngun minum tp kan tetiba ja dia nangis...
mata pejam tp nangis teresak-esak..
memula ingat dia kembung perut..sso hubby pn sapukan minyak angin..ok jap pastu dia sambung lak nangis..pastu ingatkan dia panas,tukarkan la bj plak tp xjalan jgk..still nangis lg...naik mengong daku..

dari kul 12 smpai la kul 1.30 nangis,pastu br dia terlelap sat.Tu pun selepas dipujuk oleh 'tok tam' dia..

lega la skit rasa..agak dlm 15min tidoq,dia nangis lg...
daku da rs mcm xsedap hati da...nk nangis pn ada..ya la,anak tetiba ja nangis mcm tu bagai..hati mana yg xsush..lama jgk la nangis..at last,kul 3.3 mcm tu la..br dia terlelap blik..trus tidoq smpai pg td...

sian da daku tgk dia..bengkak mata nangis...dia ngntuk sgt tp nk nangis jgk.Xtahu la napa...
minta2 la xda apa2 yang mengganggu dia...

Aqeef bz mengunyah....

Lawak ja Aqeef ni...awal mlm semalam,dia ok ja..galak tul main2 ngn mommy n daddy..
klako la tgk Aqeef bz mengunyah smpai herot-herot muka dia..pastu siap msukkan jari telunjuk lg..
tanya Aqeef, 'sedap ke cayang isap jari tu,rs manis ke' sengih2 je dia jawab..best la tu smpai kita tarik pn marah..rasanya Aqeef ni da nk tmbuh gigi gamaknya sbb nmpak putih ja gusi bawah dia tu..
kalo da nk tumbuh gigi da,kira awal la..da la br pndai meniarap..nnt tersembam abis darah gusi...
best ja kan dapat spend time ngn anak..bahagia ja rasa bila tgk anak gelak2 ceria..
da tu,Aqeef ni mmg murah sgt ngn senyuman..terguda daku..
blik keja penat-penat,tgk dia sengih rasa ilang semua penat...
Mommy caaaaaaaaaaayang sgt2 Aqeef sowng ni......


* Aqeef tgh asyik mengunyah * ilex jap,penat da dok ngunyah gusi..ekekeke..



Tuesday, February 17, 2009

Aqeef 'gila' Lensa


Lama xupdate blog ni..xsmpat sungguh.Bnyak btul keja mnggu ni..
Aqeef skrg ni da makin pandai nk bergambar,nk berposing...
Weken baru ni,we'all xkuar g jenjalan mana pn,just lepak kt umah ja..
Aqeef mula la bt perangai,mayb bosan kot,asyik terperap ja kt umah....
bila dia nangis je,mommy bw kuar camera,kononnya nk amik gmbaq Aqeef nangis.Sja ja,nnt nk tnjuk
kt dia gmbaq dia merap mommy nk ajak kuar..ekekeke...
sekalinya kan,dia nk nmpak camera...trus je slow nangis..xjadi dia nk nagis..
bila aku start snap gmbaq..mula la dia tersengih2..aduh,lawak tul mamat sorg ni..
so skarg ni,bla dia start je nk bunyi..daku trus amik camera....hehehe...


ni ada gambaq2 Aqeef yg cntrol macho.....














  • memula gambaq dok merengek nk nangis
  • gmbaq kedua,da cntrol xnak nagis
  • las,gmbaq yg ok..ilex je org amik gmbaq dia....

Sunday, February 15, 2009

Gambaq Aqeef Lagi

- Abah Wan cium Aqeef -

- Aqeef tengah tido lg -


- Aqeef br pas minum -









My Dear Son

Aqeef Darwish,anak mommy yg semakin cumil n hensem skrg ni...
Mommy caaaayang sgt ngn anak mommy sowang ni tau...

Ni semua gambaq Aqeef waktu first day. Xbnyk snap gmbaq bb sbb mommy n daddy sgt kalut..


Nama : Aqeef Darwish b. Mohd Nizam

Tarikh Lahir : 16 September 2008 @ 9.03am

Tempat Lahir : Hospital Sultanah Bahiyah Alor Star

Berat masa Lahir : 2.87kg

Panjang : 48cm
















testing..testing

huhuhu..finally,dpt jgk aku create satu blog tuk coretkan jalan hidup aku..
pasni aku godek2 len utk mencantikkan k....