Monday, August 3, 2009

dear nana


Write 5 interesting facts about the person who gave you this award

huhuhu..thanks so much nana kasi eila best award..
terharu sesgt...

xanna adalah seperti berikut...ekekekeke...
  • my bestfren
  • very friendly
  • caring
  • cantik n pandai bergaya
  • ada doter yg sejibik mcm anak 'jepun'

Jot down 10 interesting facts about yourself

  • wife to lovely hubby Mohd Nizam
  • a mummy to hensem boy Aqeef Darwish
  • friendly
  • good listener
  • very caring
  • love to smile (tp bila da marah,xhengat punya)
  • suka shopping utk Aqeef
  • sgt2 suka dengan budak2


Pick your 10 most deserving receipients and describe them.

banyaknya 10 org....tp kwn2 eila xbnyak ada blog...huhuhu
  • k'nor
  • nur dinie
  • k'syida (spm)
  • k'ayu
  • k'eryne

Leave a comment on the receipient's blog to tell them they've been tagged

amek tau award ni.....simpan leklok k!

lamanya x update....

huhuhuhu.....lama tul xupdate ini blog..
sungguh kebzian..ritu dekat 2 bulan,tenet kt sini mengong so xdpt la nk update..


Wednesday, May 20, 2009

awish cenyummmm

huhuhu..saja nk enterprem gambaq teruna ku yg sukaaaaa sgt senyum..eekekeke..bila la aqeef awish ni nk tumbuh gigi ya...da la mulut luas,xda gigi lak..lawak ja nengok..


awish waktu 7 bulan 17 hari

aqeef masa umoq 60 hari

thanks nana


1. Copy badge "2009 Cute's Blogger Award" di atas untuk diletakkan di blog anda.






2. Link/ceritakan kembali siapa yang memberikan award ini kepada anda.

ok....thanxs nana sbb kasi award ni kt eila..sorry jgk sbb lmbt amik award..
nana ni aku kenal kt forum...nama dia NUR RUZZANA MD HASHIM
aka
XANNA_AN
aka
MOMMY AISYAH YASMIN
lama da aku kenal nana ni,dr preggy 5 bulan lg,kami mmg rapat,da rs mcm adik beradik da..tetiap hari mesti nk berhubung,xkira la kot YM or SMS..bnyk kali jgk kami nge'date'..en.somi dia pn best,xkekok ngn depa dua waktu festaim jmpa..sama2 ckap bnyk n gila-gila...
ni sorg yg bnyk ckap,ceria,caring n yg semesti vogue da vass..ekekeke..dia tau smua,tnya ja apapn,smua dia tau...mmg best la nana ni...
now,org yg paling rapat ngn aku adalah nana...hopefully our relation akan kekal selamanya..aminn

3. Setiap blogger mesti menyatakan 10 fakta/hobi diri sendiri sebelum memilih penerima award seterusnya(anda di-tag)

1. manja..ekekeke...
2. boros, pantang ada duit,sure nk suping
3. suka jenjalan
4. suka surf tenet, berforum n ber'YM'
5. suka budak-budak
6. suka suping
7. friendly
8. suka sgt mkn mekdi
9. degil
10. suka berangan

4. Anda perlu memilih 6 penerima award seterusnya dan menyatakan nama mereka di blog anda.
The Blogger Award Friendship goes to

1. k'fiza
2. k'eryne
3. k'eina
4. k'liya
5. k'ju

5. Jangan lupa untuk melawat blog mereka dan meninggalkan komen yang menyatakan"anda telah di tag - sila layari blog saye untuk mendapatkan award anda". Terima kasih!

oraitsss

Monday, May 18, 2009

mandi pantai


cuti ritu,kami bawa aqeef jenjalan kt penang..km tidoq sana 2 mlm..
kali ni kami p x kena time..asyik hujan ja,da tu xsmpat lak nk jmpa nana n min yg tomei tu,lg la rs xbest..seb baik pg tu smpat jgk bw aqeef mandi kt pntai..
dia memula mmg menggedik ja tgk air laut tu ,waktu p kt gigi air tu,dia still ok lg..
n bila kami letak ja dia kt air tu..trus nangis..takut rupanya anak teruna ku itu...hehehe..mayb sbb festaim,then dia tgk punya la luas kot..xpun sbb bunyi ombak yg kuat...
ntah la...
daku letak jgk dia kt ayaq tu,bg dia rs sejuk...hehehe..sat ja la duk kt pntai tu
sbb aqeef nangis...xpa,nnt mommy bw aqeef p lg ye...


ni ada gmbq aqeef ngan hubby...xsmpt nk bergambaq bnyk... :(


jalan- jalan nek feri



ni gambaq masa kami p bercuti penang ritu..lmbt br nk update..ekekeke..
sja ja la bw aqeef nk feri,ni kira festaim la aqeef naik feri..bak kata An n Nana...
'xpenang la kalo xnek feri'
excited tul aqeef waktu memula tu,dia punya kalut nk ke tepi feri tu..memula ok tp bila da lama atas feri tu,lain la plak muka...cuak la tu..hehehe...tp dan jgk dia tngkap lentok,kena angin laut...ekekekeke...


Sunday, May 17, 2009

hepi besday

happy besday sayang mommy
aqeef da ckup 8 bulan..
kejap ja rsnya aqeef besaq,now nk noted apa yg aqeef da bole buat n apa yg dia suka buat skrg
  • aqeef br nk mula merangkak
  • dia juga suka guling merata2 tmpat
  • n suka sgt menjerit n gelak kuat-kuat
  • aeef pn da pndai pot pet,bnyk cakap
  • aqeef suka tul tgk bola n spongebob
  • aqeef suka sgt nk ajak abahwan dok mkn angin kt luar umah
  • suka becakap ngn telefon
  • suka senyum sensorng...ekekekeke..

hehehehe...actually,bnyk lg bnda yg dia suka bt..tp xp,nnt update lg ye...


Monday, May 4, 2009

penatnya....


lamanya x update blog ni.....penat tul skrg,xsempat nk meng'upload' gambaq n meng'update' blog ni....
esok la mommy update...nk jgk tepek gambaq aqeef mandi pantai...ekekekeek...

Wednesday, April 22, 2009

saye pn nk sembahyang....




huhuhu....
saja nk tepek gmbaq aqeef semalm..pkai lebai abah wan ye..
dia pn kalut jgk tgk org sembahyang..da tu kdg dia siap gelak2,ingt org dok men ngn dia...
lawak tul aqeef ni...le masuk RL...ekekeke...

Monday, April 20, 2009

miss 'kakak Dalia'


sian aqeef,2 3 arini dia mcm kureng 'happy'..muka syik ceot ja,da tu mcm dok memikir ja muka dia..dahi berkerut2 mcm pikir masalah dunia..

smlam kt umah bbsitter pn xseceria mcm slalu..pastu abahwan n tok tam dia ckap la,ntah2 dia teingat kt kakak dia kot..ye la,la ni kan Dalia da xdok umah pengasuh skali ngn aqeef da..eila pn rs mcm tu,so kami pakat dok sebut la..'Dalia,amik Aqeef Awish ni...' dia punya gediks la gelak2..ngekek n jerit2..teketaq2 tngan pnya sonok..so kesimpulan dia,mmg dia miss kakak dia la...sian dia,jenuh kena sebut Dalia br dia sengih2 n jerit2...

gediks kalo le kuar


ni gambaq aqeef ngn abah wan..suka dia tu,sengih2 ja kalo kata nk kuar..
kalo kita ja siap,dia xsiap lg..sure meraung nagis suh angkat..takut kena tnggal tp
kalo kita siap dia dlu br kita siap,trbalik lak,xnangis pn..siap sengih2 ja dia...

ni cengih la ye,nk kuar p umah babah..da tu,kalut mnjerit2..sonok sgt la tu...

7 months




yuhhuuuuuu...16 April 2009 da genap 7 bulan..da besaq da anak mami ni.Sat ja,rasa mcm baru je tgk dia..
Aqeef masih belum bole merangkak cuma dok niarap je lg,bdan da angkat tinggi tp x menyuloq ke depan sgt pn,asyik ke belakng je..silap buh gear kot..ekekeke...tp xpa,nnt bole la tu..dia suka guling2 n pusing2..

setiap masa kena main ja ngn dia,kalo x marah dia...


Thursday, March 26, 2009

syahdunya....



hmmmm...ni gmbq mgu lpas,.Hubby smpat snap gmbq ni

terharu bila bngun hubby tnjuk gmbq ni..rs syah du,sebak smua ckup..

sebelum tu,aqeef tidoq elok ja ngan mommy..pastu dlm kul 2.30 pg
dia jg sbb nk men...
daku da ngntuk gilerr so pass la aqeef kt hubby..
da lama jg, dalam kul 4 lbih dia da merengek nk tidoq
pastu hubby bw la nek tidoq ngn daku...
sama ja letak dia guling2..cr mommy gamaknya...
pastu dia pusing2,trus mai blakang peluk mommy....

pss...tolong abaikan bdn ku itu...



Wednesday, March 4, 2009

suka sgt ngn belon.....


aqeef teruja sgt tgk belon pink tu...suka tul nk men,puas dia goncangkan belon
da tu,suka geselkan belon tu atas muka,
isau terpecah ja,mau tekejut anak teruna ku itew......hahaha...





aqeef ngn buai....


hehehe..ntah cmana la dia tetiba suka naik buai..
bila tnjuk ja kt dia,mesti terkodek-kodek kaki nk msauk dlm tu...
da tu,xnak masukan abis dlam buai tu,nk biaq trjuntai ja....berangin kot....
blik umah atok dia pn mcm tu jgk...nangis2 lg bla tgk kezen dia dok dlm buai..
bila masukkan dia,trus diam.....hehehe....

Saturday, February 28, 2009

AQEEF ngn muka lawak.....






huhuhu....aqeef ni dlu,suka tul bt muka lawak n ala kontrol sket

waktu nk snap gmbaq dia...hehehe...perak kot ngn kamera waktu tu.. :)

tp la ni x lg...dia da pndai sengeh tp kontrol tu ttp ada..kdg tu suka jgk bt muka serius a.k.a mata besaq....hehehe....

Monday, February 23, 2009

DALIA vs AQEEF

saja godek-godek pc td..tetba trjmpa gmbaq ni..

lawak tul tgk...
ni gmbaq Aqeef n kakak kesayangan dia...DALIA
dalia ni,kalo xjmpa aqeef sehari,xsenang duduk..dia mesti amik gmbaq aqeef then dia cium-cium smbil sebut nama Aqeef....dalam sehari tu,bepuluh-puluh kali dia cium aqeef...
sayang betul la dia kt si aqeef ni...ekekeke....


  • "ini budak kecik aku yg punya...hahahaha..."
    kira macam 'ini harta,ahmad albab yg punya....'

miss my lil hero.....

miss la kt lil baby tu....skrg ni tetiap ari bz sgt,rs xsmpt nk men ngn aqeef puas-puas..
bila mlm je,dia pn da letih,men sat ja da nk tidoq...
Aqeef skrg ni,mnja tul..nk tidoq mesti kena dok celah ketiak n letak tngan atas badan ku ini..
kena rs pnas bdn br dia tidoq ngn nyenyak...
paling best pg td la..sian dia,bngun awal..dok peluk la bntal sorg2 smbil mata bekelip2..
tgu mommy pusing tgk dia,skalinya bila pusing trus dia sennyum...aduss,trsntuh hati bla tgk dia mcm tu...terguda daku ngn senyuman dia tu...miss u baby....
mommy caaaaaaayang sgt kt Aqeef...


Wednesday, February 18, 2009

ngantuk a.k.a letih

hurmmmm..ngntuk sungguh daku pg ni..rs letih nk demam ja..
Aqeef dlm leklok dok main-main,tetiba ja dia menangis-nangis...xtahu la kenapa..
pastu pujuk-pujuk dia,ok la skit..kasi minum susu then dia trus terlelap....
tgk dia tidoq,mmg nyenyak trus..agak mcm esok pg la kot br nk bngun minum tp kan tetiba ja dia nangis...
mata pejam tp nangis teresak-esak..
memula ingat dia kembung perut..sso hubby pn sapukan minyak angin..ok jap pastu dia sambung lak nangis..pastu ingatkan dia panas,tukarkan la bj plak tp xjalan jgk..still nangis lg...naik mengong daku..

dari kul 12 smpai la kul 1.30 nangis,pastu br dia terlelap sat.Tu pun selepas dipujuk oleh 'tok tam' dia..

lega la skit rasa..agak dlm 15min tidoq,dia nangis lg...
daku da rs mcm xsedap hati da...nk nangis pn ada..ya la,anak tetiba ja nangis mcm tu bagai..hati mana yg xsush..lama jgk la nangis..at last,kul 3.3 mcm tu la..br dia terlelap blik..trus tidoq smpai pg td...

sian da daku tgk dia..bengkak mata nangis...dia ngntuk sgt tp nk nangis jgk.Xtahu la napa...
minta2 la xda apa2 yang mengganggu dia...

Aqeef bz mengunyah....

Lawak ja Aqeef ni...awal mlm semalam,dia ok ja..galak tul main2 ngn mommy n daddy..
klako la tgk Aqeef bz mengunyah smpai herot-herot muka dia..pastu siap msukkan jari telunjuk lg..
tanya Aqeef, 'sedap ke cayang isap jari tu,rs manis ke' sengih2 je dia jawab..best la tu smpai kita tarik pn marah..rasanya Aqeef ni da nk tmbuh gigi gamaknya sbb nmpak putih ja gusi bawah dia tu..
kalo da nk tumbuh gigi da,kira awal la..da la br pndai meniarap..nnt tersembam abis darah gusi...
best ja kan dapat spend time ngn anak..bahagia ja rasa bila tgk anak gelak2 ceria..
da tu,Aqeef ni mmg murah sgt ngn senyuman..terguda daku..
blik keja penat-penat,tgk dia sengih rasa ilang semua penat...
Mommy caaaaaaaaaaayang sgt2 Aqeef sowng ni......


* Aqeef tgh asyik mengunyah * ilex jap,penat da dok ngunyah gusi..ekekeke..



Tuesday, February 17, 2009

Aqeef 'gila' Lensa


Lama xupdate blog ni..xsmpat sungguh.Bnyak btul keja mnggu ni..
Aqeef skrg ni da makin pandai nk bergambar,nk berposing...
Weken baru ni,we'all xkuar g jenjalan mana pn,just lepak kt umah ja..
Aqeef mula la bt perangai,mayb bosan kot,asyik terperap ja kt umah....
bila dia nangis je,mommy bw kuar camera,kononnya nk amik gmbaq Aqeef nangis.Sja ja,nnt nk tnjuk
kt dia gmbaq dia merap mommy nk ajak kuar..ekekeke...
sekalinya kan,dia nk nmpak camera...trus je slow nangis..xjadi dia nk nagis..
bila aku start snap gmbaq..mula la dia tersengih2..aduh,lawak tul mamat sorg ni..
so skarg ni,bla dia start je nk bunyi..daku trus amik camera....hehehe...


ni ada gambaq2 Aqeef yg cntrol macho.....














  • memula gambaq dok merengek nk nangis
  • gmbaq kedua,da cntrol xnak nagis
  • las,gmbaq yg ok..ilex je org amik gmbaq dia....

Sunday, February 15, 2009

Gambaq Aqeef Lagi

- Abah Wan cium Aqeef -

- Aqeef tengah tido lg -


- Aqeef br pas minum -









My Dear Son

Aqeef Darwish,anak mommy yg semakin cumil n hensem skrg ni...
Mommy caaaayang sgt ngn anak mommy sowang ni tau...

Ni semua gambaq Aqeef waktu first day. Xbnyk snap gmbaq bb sbb mommy n daddy sgt kalut..


Nama : Aqeef Darwish b. Mohd Nizam

Tarikh Lahir : 16 September 2008 @ 9.03am

Tempat Lahir : Hospital Sultanah Bahiyah Alor Star

Berat masa Lahir : 2.87kg

Panjang : 48cm
















testing..testing

huhuhu..finally,dpt jgk aku create satu blog tuk coretkan jalan hidup aku..
pasni aku godek2 len utk mencantikkan k....